DENİZLİ / ÇİVRİL - Kızılcasöğüt İlkokulu

Ara

Pervin Şahin 3/C sınıfı öğrencileri Citizens of Tomorrow projemizde duygusal sağlıkla ilgili mentimeter anketine katılmış olup,quzizz uuygulamasında  vbilgi yarışmasına katılım göstermişlerdir.

Ara

Pervin Şahin rehberliğnde 3/C sınıfı öğrencileri Citizens of Tomorrow projemizde doğal afetlerle ilgili  hikaye kitabı okudular ve web2.0 aracı wordwall uygulamasında eşleştirme oyunu oynadılar.

Ara

3/C sınıfı öğrencileri Citizens of Tomorrow projemizde doğal afetlerle ilgili  bilgilendirme videoları izlediler ve deprem simülasyonuna katıldılar.

Ara

3/C sınıfı öğrencileri  Pervin Şahin rehberliğnde  Citizens of Tomorrow projemizde  Web2.0 aracı olan comic page creator uygulamasında  doğal Afetlerle ilgili karikatür hazırladılar.Learningsapp uygulamsında doğal afetlerle ilgili eşleştirme oyunu oynadılar.

Ara

3/C sınıf öğrencileri Be Part Of Culturel Heritage projesi kapsamında yerli malı standı oluşturarak yeli malı ürünlerimizi tanıtmış olup, yöresel kıyafet,yiyecek vb. sergilenmiştir. Yerli malı haftası için şiirler söylenmiştir. yaptığımız etkinlikler aşağıdaki adresi tıklayarak izleyebilirsiniz.

Ara

3/C sınıfı öğrencileri Pervin Şahin rehberliğinde Be Part Of Culturel Heritage projesine başladılar.Projemiz 6 yabancı,7 Türk otaktan oluşmakta olup amacı, birçok farklı web aracını kullanarak kendi kültürümüzü tanıtmak ve farklı ülkelerin kültür ve coğrafyasını öğrenmek, tüm katılımcı okulların birlikte çalıştığı ortak faaliyetler düzenlemektir. Projede 8-14 yaş arası öğrenciler yer alıyor. Öğrenciler Ekim-Haziran 2024 tarihleri arasında coğrafya, dil ve edebiyat, yemek, festivaller, kıyafetler, el sanatları, geleneksel çocuk oyunları, müzik, danslar ve kutlamalar hakkında bilgi edinmektir. Projemizin logosu anketle belirlenmiş olup,aşağıda yer almaktadır.

Ara

3/C sınıfı öğrencileri Pervin Şahin rehberliğinde Web2.0 araçlarıyla hazırlanmış eğitici oyunlar,boyama ve puzzle çalışmalarıyla Bedri Rahmi Eyüpoğlu'nun eserlerini  ayrıntılı öğrendiler.Learniingapps Web2.0 aracında eserleri ve adlarını eşleştirme ounu oynadılar. Jigsaw planet uygulamasında Düşüünen Kız tablosunu puzzle oyunu olarak pekiştirdiler."Köylü Kadın" adlı eserini boyama çalışmalarıyla pekiştirdiler. "Bodrum "ve" Köylü Anne ve Çocuk" adlı eserlerini puzzle etkinliği ile pekiştirdiler.Balık etkinlikleriyle ünlü balık çalışmalarını snat çalışması olarak gerçekleştirdiler.

Ara

Pervin Şahin önderliğnde 3/C sınıfı öğrencilerine Bedri Rahmi Eyüpoğlu şiirlerinden şiir dinletisi etkinliği gerçekleştirildi. Bedri Rahmi Eyüoğlunın ressam kimliğinin yanısıra şair kimliği hakkındada bilgi sahibi oldular.

Ara

3/C  sınıfı öğrencileri  Pervin Şahin rehberliğinde  Journey To Art projesi ekibi  üyelerinin hazırladığı  videoyu izleyerek Bedri Rahmi Eyüpoğlu hakkında bilgiler öğrenip,biyografisini çıkardılar.

Ara

3/C sınıfı öğrencileri Pervin Şahin rehberliğinde Frida Kahlo sanat etkinlikleri yaptılar.Doğadan malzemelerle sanat etkinliği ve origami ile Frida Kahlo saçındaki çiçekler etkinliklerini gerçekleştirdiler.Frida Kahlo kes yapıştır boya kitap ayracı etkinlii yaptılar.Frida Kahlo boyama puzzle çalışması yaptılar.

Ara

Journey to Art projesinde  3/C sınıfı kız öğrencilerinin hepsi ömrünün çoğu hastanede geçen  tavandaki aynaya bakarak kendi otoportresini resmeden Frida Kahlo'yu canlandırdık.Anneleriyle birlikte evde  gerçekleştirdikleri bu etkinlik hem annne-kız olarak güzel vakit geçirmelerine,hem de eğlenerek öğrenmelerini sağladı.

Ara

Journey To Art projesinde 3/C sınıfı öğrencileri  Pervin Şahin önderliğinde proje üyelerimizin oluşturduğu videoyu izleyerek Frida Kahlo'yu tanıdılar. Hakkında öğrendikleriyle biyografisini çıkarttılar.

Ara

Handmade postcards projemiz okulumuz 2/B sınıfı öğretmeni İkbal Deniz KORKUSUZ  öncülüğünde başlamıştır.

Projemiz  bir İtalyan okulu, bir Slovak okulu ve bir Türk okulunun işbirliğini içeren El Yapımı kartpostallar projesidir.. Sizlerle etkinliklerle ilgili fotoğraf, video ve diğer faydalı bilgileri paylaşacağız.

Projenin amacı, Avrupa'daki farklı okullardan çocukları İngilizce kullanarak birbirine bağlamak, aynı zamanda kendi ülkelerinin güzelliklerini öğrenmek ve bu güzellikler hakkında farkındalık yaratmak veya el yapımı kartpostallar aracılığıyla kendi kültür ve gelenekleri hakkında bir şeyler anlatmaktır.

Ara

2/B Sınıfı Öğrencileri İkbal Deniz Korkusuz Önderliğinde  Europe In Comıcs Etwinning Projesine  başladılar.

Projemizin amacı Çizgi roman okuyarak ve yaratarak Avrupa ülkelerini, kültürlerini, geleneklerini ve çeşitliliklerini öğreneceğiz. İş-dinlenme arasındaki dengeye, bilgisayar başında çalışmaya ve doğanın koynunda kalmaya özen göstereceğiz. Birbirimizden öğrenmek, birbirimizi tanımak, deneyimlerimizi paylaşmak ve işbirliğimizin tadını çıkarmak istiyoruz.

Projemize Türkiye’den 6,Yunanistan’dan 6, Polonya’dan 2 öğretmen ve sınıfları katılmaktadır.

Veli izin belgelerimizi aldık çalışmalarımıza başlıyoruz.

Kas

3/C sınıfı öğrencileri Pervin Şahin önderliğinde  okulumuzda çeşitli egüvenlik çalışmaları  yapmıştır.Aşağıda örnekleri mevcuttur.